• Sazonova 4, Beograd, Republika Srbija
  • +381 (0)11 4233 204office@nkre.rs

Beograd i tržište nekretnina

BEOGRAD - TRŽIŠTE NEKRETNINA

Beograd je grad sa istorijom dugom 7.000 godina čime se svrstava u najstarije gradove Evrope. Grad leži na raskršću pan-evropskih koridora VII i X, kao i na koridoru koji povezuje Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju, pa se time nameće kao idealna lokacija za strateško pozicioniranje investitora sa regionalnim i evropskim fokusom svih profila.

Centralnu poziciju Beograda potvrđuje i udaljenost od ostalih gradova regiona: Budimpešta 369km, Sofija 379km, Zagreb 394km, Skoplje 440km, Sarajevo 325km, Podgorica 450km i Bukurešt 614km, što Beograd čini idealnim za otvaranje regionalnih predstavništava. Zbog toga je u proteklih nekoliko godina primetno povećanje potražnje poslovnih prostora i lokacija za poslovne ili poslovno-stambene objekte.

Zahvaljujući projektu “Beograd na vodi”, sa dve stambene kule koje se grade, već je promenjena panorama grada, dok je Sava promenada postala jedno od najlepših šetališta u Evropi i mesto okupljanja brojnih Beograđana i turista. Osim toga, u toku su radovi na još jednom stambenom objektu, velikoj kuli “Beograd”, kao i tržnom centru koji će biti najveći na Balkanu.

Beograd, kao buduća prestonica Jugoistočne Evrope u procesu je velikih urbanih transformacija, koje pored ključnog infrastrukturnog razvojnog projekta “Beograd na vodi” obuhvataju i niz drugih projekata čijom će se realizacijom stvoriti prepoznatljiv, ekonomski i turistički privlačan i konkurentan grad.

Tu su još i veliki stambeno-poslovni kompleksi koji su izgrađeni, ili u fazi izgradnje, kao što su “Voždove kapije”, “A blok”, “Central Garden”, “GTC”, “Belgrade Skyline” i tržni centri “Kapitol park”, “Ada Mol”, “Big Fashion”, “Aviv Park”, “Rajićeva”, “Big Fashion” i drugi.

Krug dvojke, Hram, Arena, Senjak, Dedinje, Beograd na vodi, ove lokacije su kruna ponude beogradskog tržišta nekretnina.

Prosečna cena kvadrata u Beogradu je među skupljima u regionu.

Izvor podataka: https://www.numbeo.com, decembar 2017.

Beograd je četvrti po ceni kvadrata u regionu, tik uz Budimpeštu i Zagreb.

Tržište nekretnina u Beogradu se oporavlja, primetan je blagi rast cena nekretnina na svim lokacijama u gradu, a odnos ponude i tražnje je ponovo, nakon svetske ekonomske krize koja je pogodila i ovu oblast, došao na nivo jedan na prema jedan.

Povećanje ponude i blagi rast cena primetan je na skoro svim lokacijama u gradu. Veliki broj nekretnina se proda i u izgradnji, tako da se može reći da tržište dobro funkcioniše.

Prosečne cene stanova i rasponi cena za stanove u Beogradu u 2017. god. prikazani su u nastavku (izvor: Republički geodetski zavod).

Drugi pričaju o nama

Stručnost i rešavanje svih imovinsko-pravnih pitanja su velika prednost koju pruža NK Real Estate investitorima koji se bave izgradnjom stambenih objekata.

Jokić Consult doo Beograd

Sve pohvale za izuzetno profesionalnu saradnju i pomoć oko realizacije projekta.

Smart gradnja doo Beograd

Kompletan tim NK Real Estate doo je izuzetno stručan i edukovan za poslove posredovanja u prometu nepokretnosti i agencija kvalitetno i sa visokim standardima obavlja posao posrednika.

Institut za nekretnine Beograd